При ошпарюванні качку опускають на хвилину в гарячу воду, але не окріп (70-80 градусів), а після цього видаляють пір'я. Потім птах підвішують за ноги і якнайшвидше обскубують. Такий метод має недолік: м'ясо качки червоніє, а пух уже не можна буде використовувати.
У якому віці можна різати качку?
Найчастіше качку забивають у віці 60 – 65 днів.. Момент забою визначається станом оперення качок: коли вперше повністю виростає пухове покриття. За 18—24 години до забою качки повинні голодувати, але при цьому має бути забезпечений вільний доступ до води.
Чи можна готувати качку з пеньками?
Дуже смачна м'ясна страва, хто не куштував такий варіант приготування качки, обов'язково приготуйте її. Я навіть не знаю що смачніше в цій страві качка або все-таки "пеньки", все виходить дуже смачно. Бажано готувати качку у глибокому казанку. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить приблизно 8 порцій.