Якщо ви хочете робити вино за всіма правилами, то вам не обійтися без спеціальних приладів ареометрів. Є кілька їх видів: спиртомір, цукромір, гідрометр і виномір. Вони використовуються для визначення питомої густини рідини, кількості спирту та цукру.
Алкоголь у напоях можна, можливо вимірювати за допомогою спиртометра. Спиртометр – використовується для вимірювання алкоголю, дозволяє виміряти міцність напою в діапазоні від 0% до 96%. Для більш точного виміру температура рідини повинна бути близько 20 ºС, а простежити за цим процесом допоможуть термометри.
Зміст алкоголю в винах залежить від багатьох факторів: сорти винограду та кількості цукру в ягодах, технології виробництва та умов бродіння. Вина сильно відрізняються за градусом: цей показник варіюється від 4,5 до 22 в залежності від категорії *.