При недокрів'ї корисні свіжі соки з гранату (розбавлений), моркви та буряків. Їх щоденне вживання збагатить раціон та підвищить рівень гемоглобіну у крові. Крім цього, велика кількість важливих для організму мікроелементів міститься в настої плодів свіжої та сухої шипшини. Важливо!
Включення в меню ряду залізовмісних продуктів – швидкий спосіб привести в норму рівень гемоглобіну.
- Чорна ікра миттєво підвищує гемоглобін! …
- Фісташки – рекордсмени за вмістом заліза.
- Пломбір швидко підвищує гемоглобін! …
- Червоне м'ясо дуже ефективно.
- Гранат
У похилому віці нижня межа норми рівня гемоглобіну – 110 г/л. Зниження показників говорить про легкий ступінь анемії. Якщо гемоглобін падає до 70-89 г/л, йдеться про середній ступінь тяжкості хвороби. При тяжкій патології показники нижче 70 г/л.