Дуже різна температура інгредієнтів. Особливо це важливо, якщо в рецепті є вершкове масло. При змішуванні із дуже холодним сиром воно може піти грудочками. Неробочий рецепт.
Врятувати крем–чиз на вершковому маслі можна дуже легко – нагріваємо діжу міксера феном і перемішуємо на найнижчих обертах міксера до об'єднання. Якщо починає виділяти сироватка – крем вже не вийде врятувати.
Щоб позбутися тих, хто утворився грудочок потрібно почекати якийсь час (наприклад, півгодини), щоб масло досить розм'якшився (час залежить від температури навколишнього середовища), а потім спробувати розтерти грудочку олії в кремі ложкою – якщо він нормально розходиться, то можна й надалі розтирати ці грудочки вручну.