Журавлину перебирають, видаляють все сміття, розчавлені і пом'яті ягоди. Після ягоди ретельно миють, обливають холодною питною або кип'яченою водою, перекладають у стерилізовані банки і заливають водою вище за рівень ягід, ставлять у холодне місце..
Висипати ягоди в посуд і струсити. Додати 2,5 літри холодної кип'яченої води, щоб вона злегка покривала журавлину. Замість води ви можете приготувати цукровий сироп, прокип'ятивши разом 2,5 літри води, 5 столових ложок цукру та 1 столову ложку солі. Отриманий сироп охолодити та залити ягоди.
Зберігання журавлини Чисті стиглі ягоди поміщають у скляну банку або будь-яку іншу ємність, після чого заливають все це вже охололою водою. Зберігати ці банки рекомендовано при температурі трохи нижче за кімнатну. Це може бути підвал, балкон чи холодильник.
Догляд за журавлиною
- Грунт повинен бути завжди помірно вологим, але не перезволоженим. …
- Пересихання ґрунту теж допускати не можна, у цьому випадку може бути ще гірше, рослини просто засохнуть.
- Ідеально, якщо використовуватимете для поливу журавлини розігріту до кімнатної температури дощову воду.