В Російській мові розмарином називають і вид Розмарин лікарський Rosmarinus officinalis, і рід Розмарин Rosmarinus.
У народній медицині розмарин використовують при порушенні травлення, запорах, здутті живота та діареї. Фахівці стверджують, що протизапальні та стимулюючі властивості активних речовин розмарину допомагають регулювати рух їжі у шлунково-кишковому тракті.
(Rosmarinus officinalis). Синонім: морська роса. Вічнозелений гіллястий напівчагарник сімейства губоцвітих заввишки до двох метрів.
Пікантна приправа чудово поєднується з м'ясом та рибою, доповнює салати, закуски, супи, соуси, м'ясні фарші, піцу, страви з квасолі та гороху. Розмарин ідеально ароматизує алкогольні напої – лікери, вино, горілку, пунш, грог та пиво.