Безпосередньо у м'ясі заліза менше. Найбільше його в кроляті – 4,5, яловичині – 3,5, баранині – 3, свинині, курці – 1,5 мг. Крім м'яса, залізо можна отримати з морепродуктів.
Свиняча печінка найбільш переважна, як лідер за змістом заліза. Крім того, печінка – безцінне джерело вітамінів, мікро- та макроелементів.
Так, у телячій печінки міститься 14 мг на 100 г продукту, свинячий – 12, курячою – 8,6, яловичої – 5,7. У яловичині – 3,2 мг, у баранині – 2,3, індичці – 1,8, свинині – 1,5, у курячому м'ясі – до 1,5. Морепродукти, особливо такі молюски, як мідії та устриці, також є чудовим джерелом заліза.
Джерела заліза тваринного походження | |
---|---|
Джерело | Кількість заліза |
Яловичина, м'ясо та субпродукти, селезінка, 3 унції (90 г) | 33,5 мг |
Куряча печінка, 3 унції (90 г) | 11,6 мг |
Каракатиця, 3 унції (90 г) | 9,2 мг |
•Feb 20, 2022