Де більше заліза у яловичині чи свинині?

0 Comments 06:56

Безпосередньо у м'ясі заліза менше. Найбільше його в кроляті – 4,5, яловичині – 3,5, баранині – 3, свинині, курці – 1,5 мг. Крім м'яса, залізо можна отримати з морепродуктів.

Свиняча печінка найбільш переважна, як лідер за змістом заліза. Крім того, печінка – безцінне джерело вітамінів, мікро- та макроелементів.

Так, у телячій печінки міститься 14 мг на 100 г продукту, свинячий – 12, курячою – 8,6, яловичої – 5,7. У яловичині – 3,2 мг, у баранині – 2,3, індичці – 1,8, свинині – 1,5, у курячому м'ясі – до 1,5. Морепродукти, особливо такі молюски, як мідії та устриці, також є чудовим джерелом заліза.

Джерела заліза тваринного походження
ДжерелоКількість заліза
Яловичина, м'ясо та субпродукти, селезінка, 3 унції (90 г)33,5 мг
Куряча печінка, 3 унції (90 г)11,6 мг
Каракатиця, 3 унції (90 г)9,2 мг

•Feb 20, 2022

Related Post

Навіщо п'ють сульфат барію?Навіщо п'ють сульфат барію?

Може використовуватись для вивчення моторики кишківника у дітей. Після перорального прийому суспензія проходить тонкий кишечник у дітей за 1-2 год, що дає можливість протягом короткого часу вивчити структуру та рухову

У чому різниця між короткою та довільною програмою?У чому різниця між короткою та довільною програмою?

У короткій програмі одиночників 7 обов'язкових елементів, довільною – 13 (у дівчат 12). Крім стрибків це три обертання, доріжка кроків і хореографічна доріжка довільній програмі. Довільна програма (FS) – це