Желатин виробляється з безлічі різних джерел колагену, в першу чергу – з кісток великої рогатої худоби, шкір, свинячої шкіри та риби. Свиняча шкіра та шкіри великої рогатої худоби є джерелом багатьох харчових продуктів.
Що входить до складу харчового желатину?
Натуральний желатин виробляється із сухожиль, зв'язок, кісток ВРХ, а також з луски та кісток риби. До складу желатину включено крохмаль, вода, білки, жири, зола, вітамін РР, макро та мікроелементи та близько 18 ти амінокислот.
Як дізнатися з чого зроблено желатин?
Його можна виявити в кістках, хрящах та сухожиллях тварин. Коли кістки чи м'ясо варять, саме колаген робить бульйон желеподібним під час застигання. Для отримання колагену використовують тканини свиней, великої рогатої худоби та риби. Для виробництва желатину головним чином використовується свиняча шкіра.