переклад латів. "aqua vitae" – "вода життя") – міцний ароматний алкогольний напій, що отримується з різних видів зерна з використанням процесів складання, бродіння, перегонки та тривалого витримування у дубових бочках. При виготовленні віскі може використовуватися ячмінь, жито, пшениця чи кукурудза.
Як роблять справжній віскі?
У Шотландії технологія виробництва віскі включає 6 етапів:
- приготування солоду (додавання):
- сушіння ячменю;
- приготування сусла;
- ферментацію (бродіння);
- перегонку (дистиляцію);
- витримку.
Як роблять віскі із чого?
Віскі роблять із чистого ячменю або суміші зернових культурНаприклад, бурбон (американський віскі) мінімум на 51% складається з кукурудзи, а решта припадає на інші злаки (ячмінь, жито і т. д.), також можливі чисто житні або пшеничні сорти. Рідко, але зустрічаються віскі з рису, гречки, інших злаків.