Біле вино отримують як із білого, так і з чорного винограду. Червоне вино виготовляють лише із чорного винограду. Колір вина залежить від часу контакту виноградного соку зі шкіркою ягоди у процесі
. Збирання винограду все частіше здійснюється промисловим способом.
Що входить до складу вина?
У середньому червоне вино містить 86% води, 12% етилового спирту та близько 1% гліцерину. Серед органічних кислот у вині переважають молочна, лимонна, яблучна, оцтова та янтарна ≈ 0,4%.
Як готують вино коротко?
Включає операції: дроблення сировини та відділення гребенів (у винограду) або плодоніжок (у плодів та ягід), отримання сусла, спиртове бродіння сусла або мезги, малолактичну ферментацію, спиртування (при виготовленні кріплених) вин), витримку вин та спеціальну їх обробку (долив, фільтрування, пастеризація тощо).Похожі