«Тархун» (вантаж. ტარხუნა) [tʼɑɾχunɑ])) – солодкий безалкогольний газований прохолодний лимонадний напій смарагдово-зеленого кольору. Виготовляється з води, лимонної кислоти, цукру та екстракту естрагону (Рослини, також відомого як тархун, що і дало назву напою).
Яка трава тархун?
Полин естрагонний, або естрагон, або тархун, також дракона трава, драконовий полин (лат. Artemísia dracúnculus) – багаторічна трав'яниста рослина, вид роду Полин сімейства Астрові або Складноцвіті (Asteraceae). Розповсюджена пряність, що використовується в соліннях, при консервуванні, приправа до м'ясних страв.Похожі
Що роблять із трави тархун?
Ефірне масло тархуна додають в оцет, який використовують у маринадах при консервації гарбуза, огірків, засоле капусти, замочуванні яблук, груш або просто як заправку для печериць, спаржі, квасолі, цвітної капусти, м'яса краба або телятини.