Класичні стейки готуються виключно з мармурової яловичини сухої чи вологої витримки. На вигляд стейку впливає те, з якої частини туші робиться вирізка. Найкращі стейки готуються з висівки середини спини – саме тут розташовуються найменш навантажені м'язи.
Яку частину яловичини використовують для стейку?
Яловичина стає найбільш ніжною у міру віддалення від рогів та копит. Тому преміальні стейки нарізаються зі спинної частини: товстий край, тонкий край та частина крижів.. Ноги бика та м'язи шиї перебувають у постійному русі. Через це м'язи в цих областях більш жорсткі.
Яке м'ясо використовують на стейки?
мармурова яловичина Ідеальним вибором для стейку вважається Мармурова телятина – червоне м'ясо з тонкими прошарками жиру, ніжне та соковите.