Імітовану ікру найчастіше виробляють з альгінату натрію – полісахариду бурих водоростей. Підфарбований та ароматизований розчин альгінату натрію капають у хлорид кальцію. В результаті утворюються круглі «ікринки», зовні дуже схожі на ікру.21 Гру. 2022 р.
Яка на смак штучна ікра?
На вигляд така ікра схожа на натуральну. На смак це пружні кульки з желатину з рибою та легким присмаком маргарину.Похожі
Які речовини входять до складу імітованої ікри?
Синтетичну ікру виробляють не з нафти або ще чогось зовсім неїстівного, як багато хто думає, а з речовин, отриманих з морських водоростей. агара, агароїда, альгінату. Із них готують желе, з якого формують ікринки. Саме тому штучну ікру легко смак відрізнити від справжньої.