Макаронні вироби — вироби різної форми з висушеного тіста, замішаного з пшеничного борошна та води. Як правило, виготовляються промисловим способом.
Як виготовляють макаронні вироби?
Етапи виробництва макаронних виробів
- підготовка борошна. Сировину просіюють за допомогою спеціальних вібросит з різним діаметром комірки. …
- створення тесту. Необхідні інгредієнти змішують згідно з рецептурою у спеціальному апараті;
- розкочування тіста. …
- процес виробництва макаронних виробів фігурної форми. …
- сушіння. …
- фасування.
Що входить до складу макаронних виробів?
склад
- крохмаль;
- вуглеводи;
- дисахариди;
- вітаміни: холін, РР, Е, В1, В2, В5, В6, В9, Н;
- макроелементи: сірка, кальцій, хлор, магній, фосфор, натрій, калій;
- мікроелементи: кобальт, залізо, цинк, кремній, мідь, молібден, йод, хром, марганець;
- насичені жирні кислоти.