Готують її зазвичай з яблучного пюре з додаванням інших фруктів, ягід чи горіхів. Суміш рівномірно розподіляють і висушують, після чого розрізають готові листи на невеликі, зручні для споживання шматочки. Натуральна пастила без барвників найчастіше має темно-коричневий колір.27 серп. 2021 р.
Що входить до складу пастили?
Пастилу виготовляли із збитого пюре яблук, кислуватих російських сортів (антонування, титівка, зеленка), а також м'якоті ягід (брусниці, горобини, малини, смородини, журавлини, обліпихи). Другий важливий компонент пастили — мед, і з ХІХ століття також цукор.
Скільки на день можна їсти пастилу?
Норма: пастили без цукру можна з'їсти 50-100 г на день (75-150 ккал), із цукром – не більше 50 г (150-175 ккал).