Квас готується з різних сортів борошна та хліба, води та солоду і є продуктом молочнокислого і частково спиртового бродіння цукристих речовин, що утворюються з крохмалю, що міститься у вихідних матеріалах.
Чи можна пити магазинний квас?
Дієтолог Олена Соломатина попередила: покупний квас містить велику кількість цукру та шкідливих добавок, що може завдати серйозної шкоди організму. На думку експерта, напій збільшує ризик розвитку діабету, оскільки сильно підвищує рівень цукру на крові.
Чим корисний і небезпечний квас?
Квас дуже корисний. Його склад багатий вітамінами та корисними елементами для життєво важливих процесів організму. (в ньому присутні вітаміни групи В, а також вітамін С та Е, містяться корисні мінерали та мікроелементи – калій, кальцій, магній, залізо, йод, марганець, цинк, натрій, фосфор, сірка та інші).