Гранулована або агломерована кава виробляють з порошку, отриманого методом розпилювального сушіння за допомогою агрегації, Що являє собою процес змочування порошку для утворення гранул.
Яка кава краще порошкова чи гранульована?
На відміну від порошкової кави, гранульований більш зручний у використанні: він відмінно зберігає свою форму і текстуру, не прилипає до мокрої ложки, коли ви набираєте його з банки і не розлітається від легкого подиху в його бік.
У чому різниця між Сублімованою та гранульованою кавою?
Сублімована кава одночасно заморожується та висушується. А гранульований піддається виключно висушуванню. Що ж до зовнішнього вигляду, то гранульована варіація кави має досить пухкі грудочки не однакової форми. При цьому сама сировина, готова до заварювання, відрізняється темнішим кольором.