Сучасний френч–прес складається з вузької циліндричної ємності, зазвичай зробленої зі скла або прозорого пластику, пластикової або металевої кришки і поршня, який щільно прилягає до стінок ємності і має фільтр, зроблений з сталевого нержавіючого дроту або нейлонової сітки.
Чим відрізняється френч-прес від чайника для заварювання?
Використання френч-Преса гарантує збереження смакових якостей кави і насичений смак, а за часом заварювання кави скорочується в рази в порівнянні з використанням каво-машин і кавоварок. Френч–прес має ще одну вагому перевагу: у ньому можна заварювати не тільки каву дрібного помелу, а й великої.
Що краще турка чи френч-прес?
Кава з турки та френч-пресу за смаком схожі, але у турці краще виявляються горіхові та шоколадні мотиви, менше – кислі та фруктові. Турка дозволяє готувати каву з досить щільною та стійкою пінкою. Кава з френч-пресу виходить м'якою, на тлі гейзерної кавоварки і турки її можна назвати водянистою.