Якщо ви хоч раз їли суші, то точно знаєте, що таке васабі. Васабі – це гостра зелена паста, яка подається із цією стравою. Однак у 99% випадків це суміші з хрону китайської гірчиці та зеленого харчового барвника.
Що входить до складу васабі?
Васабі – це всесвітньо відома гостра приправа, яка готується з кореневища трав'янистої рослини евтрема, що відноситься до сімейства капустяні. Незважаючи на велику популярність і популярність японської кухні та гострої пікантної пасти зеленого кольору багато хто не може точно відповісти, що таке васабі.
Як роблять справжній васабі?
Процес приготування васабі дуже простий: корінь миють і чистять, залишаючи зелену шкірку, а потім натирають на дрібній тертці. У результаті виходить паста зеленого кольору, яка, звичайно, відрізняється від того, що подають нам разом із суші у російських ресторанах.