Приготування струганини можна робити тільки з жирної риби (найкраще лососевих порід), що не померла в мережах і, найголовніше, не переморожується в морозильнику – інакше стружка придбає дуже неприємний рідкий смак.3 серп. 2018 р.
Яку рибу можна використовувати для струганини?
Для приготування струганини годиться тільки свіжовиловлена жива риба з сигових порід: нельма, муксун, чир, північний омуль. Відмінна струганина виходить і з червоної риби – горбуші, форелі.. Свіжу рибу спочатку заморожують, спочатку залишивши за температури -18 на три доби, потім при -30 – на 48 годин.
Чи можна робити струганіну з горбуші?
Строганина з горбуші з лимоном та соєвим соусом. це дуже смачна і проста у приготуванні закуска. Готуватимемо її із замороженої риби, давши їй злегка відтанути після проведення часу в морозильній камері. За традицією, заточуємо широкий ніж та приступаємо до роботи.