Починати посів можна в другий декаді травня, якщо ґрунт уже прогрівся до +14… +16 ° С і немає загрози заморозків; найпізніший термін посіву кабачків -15 червня. Щоб подовжити період віддачі врожаю, можна посіяти кабачки у кілька етапів із тижневими перервами.
Для вирощування розсади кабачків краще брати велику ємність, тому що у цього овочів спочатку формується коренева система, а потім зростає Зелена маса. Приблизно через 25-30 днів після появи перших сходів розсаду кабачків готова до висадки у ґрунт.
Посів ведуть, коли ґрунт прогріється до 11-13°С (у Середній смузі зазвичай на початку червня). Кабачок – скоростигла культура, плоди досягають товарної (технічної) стиглості через 40-60 діб після появи сходів, повна стиглість настає через 100-120 діб.
Про кабачках Досить знати дві їх основні характеристики. По-перше, вони швидко дають урожай. Навіть пізні сорти, якщо їх посадити наприкінці травня, дадуть плоди на початку серпня, а ранні вже в липні. По-друге, вони полюбляють тепло.