Основними критеріями тут є: Колір – у свіжого м'яса курки він рожевий, у зіпсованого – сірий. Протухла курятина іноді покривається жовтими плямами і не біліє в процесі приготування; Запах – неприємний кислуватий або аміачний душок супроводжує тільки зіпсоване м'ясо, якого краще позбутися.24 Dec 2018
2 дні Згідно з рекомендаціями Асоціації сільського господарства США, сиру курку можна зберігати у холодильнику 1-2 дні. Страви з курки мають більш тривалий термін зберігання – 3-4 дні. Зберігання курки при температурі нижче 4 ° С уповільнює зростання бактерій.
Прострочене м'ясо птиці може призвести до тяжкого харчового отруєння. Фарш рекомендовано використовувати відразу ж і купувати його стільки, щоб вистачило на одну страву.
Охолоджене куряче філе дозволяється зберігати на полиці холодильника до 3 діб. Термін придатності свіжого фаршу для приготування котлет становить 48 годин. При кімнатній температурі термін зберігання не перевищує 2 години.