Яловичина – темно-червона або бордова, пружна, волокниста та зерниста на зрізі. Чим молодша тварина, тим світліше м'ясо. Мармурова яловичина – Обов'язково з рівномірно розподіленими вкрапленнями білого або кремового твердого жиру.
Найчастіше ознаки зіпсованого м'яса очевидні: воно неприємно пахне, має ненормальний колір або наліт, може бути вкрите слизом.Розберемо докладніше.
- «Загар» м'яса Легке поверхневе посіріння або потемніння шматка може означати неправильне зберігання туші першу добу. …
- гниття …
- Цвіль …
- Слиз
Висновки: Свинина має рожевий колір, практично не пахне, має тонші м'язові волокна. Яловичина відрізняється насиченим темно-червоним кольором, запах трохи віддає молоком, має грубі збільшені м'язові волокна з безліччю прожилок. Сала в яловичині ні.