Як зрозуміти що тушковане м'ясо готове?

0 Comments 01:04

У м'ясі потрібно зробити легкий надріз, якщо починає витікати безбарвний та прозорий сік. м'ясо готове (відноситься до птиці, свинини та яловичини). Для яловичини та качиної грудки прийнятний рожевий відтінок м'ясного «соку». м'ясо такого ступеня готовності особливо цінують справжні м'ясоїди та гурмани.

Свинину можна їсти тільки після того, як із неї разом із соком перестане витікати кров. Готовність м'яса можна перевірити, просто придавивши його: що більше соку з нього при цьому вийде, то воно сиріше.

М'ясо!

Назва (по-французьки)ОписТемпература
Medium (demi-anglais)рожеве та щільне60–65 °C
Medium well (cuit)середина трохи рожева65–69 °C
Well done (bien cuit)повністю сіро-коричневе; жорстке71-100 °C
Пересмаженеповністю чорне; хрумке>100 °C

•Sep 17, 2013

Related Post

Як лікувати перелом крижів?Як лікувати перелом крижів?

При неускладнених травмах пацієнт зможе стати на ноги через 2-4 місяці. А період реабілітації ускладнених переломів більш тривалий – до року. У разі пошкодження спинного мозку людина може залишитися інвалідом.

Як швидко можуть з'явитися пролежніЯк швидко можуть з'явитися пролежні

Формування пролежнів у лежачих хворих відбувається у дуже короткі терміни, оскільки відмирання клітин може розпочатися через кілька днів, а іноді і навіть кілька годин після впливу негативних факторів. Як швидко