Варто звернути увагу на основні моменти:
- Запах риби. Варто понюхати продукт. …
- Білий шар. Сира риба зіпсуваласяякщо на її поверхні утворилася напівпрозора плівка білого кольору. …
- Консистенція риби. Перед тим як готувати страву, вивчіть цей пункт. …
- Очі риби. …
- М'ясо. …
- Термін придатності.
Натисніть пальцем на тушку рибиПісля натискання ямка від пальця повинна в короткий термін зникнути, і повернутися до початкового стану. Зверніть особливу увагу на зябра, їх колір повинен бути неодмінно рожевим або червонуватим, але, в жодному разі не коричневим, і зябра не повинні бути сухими.
Але навіть добре просмажена чи варена риба не виключає можливості отруєння рибою, якщо вона спочатку була несвіжою. Як правило, типові симптоми виявляються досить швидко: нудота, блювання, діарея, сильна спрага. При отруєнні людина ризикує отримати зневоднення організму.