Плитковий гіркий шоколад може мати термін придатності 12 місяців, молочний – 6-10 місяців, через молочні жири у складі він псується на повітрі, тому після розпакування його краще з'їсти якнайшвидше. М'які добавки – фрукти, повітряний рис, суфле – знижують термін придатності у кілька разів.
Ознаки закінчення терміну зберігання У випадках, коли умови зберігання були серйозно порушені, бувають винятки, та прострочений шоколад не рекомендується вживати: наявність неприємного запаху; присмак зіпсованої олії, плісняви, гіркоти.
"Білий наліт на шоколаді говорить про можливе неправильне зберігання продукту. Але боятися його не потрібно – він абсолютно нешкідливий. Більш того, шоколад, до складу якого входять замінники какао-олії, не покривається білим нальотом.