Приблизно через 45 хвилин олія поступово розшарується на три частини: на дні каструлі почнуть накопичуватися шматочки молочної маси, на поверхні збереться біла піна, а посередині золотисто-бурштинова рідина. Коли молочні частки почнуть темніти на дні каструлі, а рідина стане прозорою. – гхи готово.Nov 18, 2015
Як визначити, що олія готова? Масло буде готовоколи воно стане прозорим і буде видно дно каструльки. При цьому на дні утворюється осад (оскільки жири в процесі приготування відокремлюються білками, які й осідають на дні). Топлене масло має бути гарного бурштинового кольору.
Гхі – масло, топлене довго і ретельно, всього воно може готуватися від 1 до 2 годин. До речі, брати треба не менше 500 грамів, щоб воно не почало пригоряти. Через деякий час топлене олія Гхі і його піна набуде більш насиченого жовтого кольору.
1) Слідкуйте, щоб осад на дні каструлі не став темнішим за золотисто-коричневий. кольориінакше ДХІ буде зіпсовано. 2) Якщо запах олії занадто сильний або якщо колір його темний, значить масло готувалася надто довго або на надто сильному вогні.