Гіпоглікемія (низький рівень у крові цукру) виникає, коли рівень цукру або глюкози у крові занадто знижується. Це викликає тремтіння, занепокоєння, липкість шкіри, дратівливість, головний біль, серцебиття та голод.
Що робити при зниженому рівні цукру у крові Якщо рівень цукру у вас в крові опустився нижче 70 міліграм на децилітр (мг/дл) і при цьому ви не спите і знаходитеся в ясній свідомості, дотримуйтесь правила «15/15»: з'їжте 15 грамів цукру; зачекайте 15 хвилин, після чого знову виміряйте рівень цукру у крові.
Традиційний метод визначення рівня цукру у вашій крові полягає в проколюванні пальця за допомогою ланцету (маленької гострої голки), приміщенні краплі крові на тест-смужку і потім внесення цієї смужки до вимірювального приладу, який показує Ваш рівень цукру в крові.