Розріжте одну котлетку. Готовий фарш на зрізі буде сірувато-коричневого відтінку, без рожевих вкраплень. Спосіб другий – натисніть на котлету і подивіться, сік якого кольору витек. Якщо він рожевий або каламутний, то котлети ще не готові.14-Sept-2021
До того ж, існує ще один спосіб переконатися, що котлети з курки засмажилися – М'ясо після смаження стає білим і не виділяється кров. Щоб перевірити готовність котлеток, необхідно одну з них остудити та надламати. У готових котлет з курячого фаршу або рубаного фаршу має бути білуватий колір.
Якщо при легкому натисканні виделкою на котлети витікає прозорий сік, котлети готові. В розрізі котлети повинні мати сірий відтінок, а не червонуватий.
Якщо котлети вийшли сирими всередині і сильно просмаженими зовні – просто додайте в сковороду воду, накрийте кришкою і протушкуйте трохи.