Готовий фарш на зрізі буде сірувато-коричневого відтінку, без рожевих вкраплень. Спосіб другий – натисніть на котлету та подивіться, сік якого кольору витек. Якщо він рожевий або каламутний, значить котлети ще не готові.
Скільки смажити рибну котлету? Хвилин по п'ять із кожного боку. Готовність визначається так: треба проткнути котлету шпажкою – якщо з неї піде білий прозорий сік, котлета готова. Можна ще тестувати її на гнучкість: готова повинна трохи пружинити.
20 хвилин Скільки смажити котлети на сковороді «Курині та рибні котлети смажаться в середньому 20 хвилин, а яловичі та свинячі (тобто з червоного м'яса) – 25-30. При цьому для соковитості котлети повинні ще й пропаритись: їх треба заколерувати з двох сторін, а потім накрити кришкою і дати постояти хвилин 7.
Якщо котлети вийшли сирими всередині і сильно просмаженими зовні – просто додайте в сковороду воду, накрийте кришкою і протушкуйте трохи.