Якщо показання ареометра не змінюються протягом 2 днів, головне бродіння закінчено. По закінченню бродіння на поверхні не повинно бути піни, пиво не повинно солодкувати, дріжджі повинні осісти на дно, а пиво висвітлитись.
При вимірі після першого зброджування щільність 1003 тобто сбраживаніе пройшло вдало, і ви переливаєте його. Якщо щільність 1030 – то у вас є час що б пиво добродило на вторинному. Запам'ятайте замір щільності до і після – це найпрогресивніший метод дізнатися, збродило чи пиво чи ні.
Приблизно через добу після додавання дріжджів пиво починає активно блукати, і вуглекислий газ виділяється через гідрозатвор. Активне бродіння триває 2-3 доби, потім йде на спад.