Як зробити так, щоб яєчня не прилипала до сковороди?
На сковорідку ллємо рослинне масло або викладаємо шматочок вершкового – воно дає найкращий смак. Чекаємо, поки олія розтане повністю і лише після цього розбиваємо яйця. Відразу ж, як яйця опинилися на сковорідці, Прибираємо її з плити, вогонь робимо мінімальним. На маленькому вогні яєчня до сковорідці не прилипає.
Як приготувати яєчню, щоб жовток був твердим?
Якщо ви хочете, щоб жовток був твердим, накрийте в останню хвилину-дві сковороду зверху кришкою. Жовток відразу затягнеться зверху білою плівкою, а всередині стане твердим. Соліть тільки білок, а жовток в кінці можна злегка присипати чорним меленим перцем або порізаною зеленню. Подавайте яєчню на теплій тарілці.