Як приготувати виливну наливку в домашніх умовах?
Рецепт вишневої наливки Вишню вимити, укласти в банки, пересипаючи цукром. Залити ягоди алкоголем, щоб вони були трохи покриті рідиною. Закрити банки пластиковими кришками та залишити у темному місці на 2 тижні. Через 2 тижні рідину злити в окрему тару, закрити та залишити на зберігання.
У чому різниця наливки та настоянки?
«Ключова відмінність наливок від настоянок у тому, що наливки роблять тільки з плодів та ягід, а в настойках можуть бути і трави, і коріння, і насіння, і плоди – Те, що називають пряно-ароматичним сировиною. У наливках від 18 до 20% алкоголю, а в настойках – до 40%. Гіркі настоянки бувають і з 60% алкоголю.