Ретельно промийте пшоно під прохолодною водою або в мисці, змінюючи рідину кілька разів. В ідеалі вода має стати прозорою. Старе пшоно може гірчити. Так що промиту крупу краще про всяк випадок обдати окропом або залити гарячою водою на 5-10 хвилин.1 лип. 2019 р.
Скільки замочувати пшоно щоб не гірчило?
Старі крупи можуть гірчити. Якщо не впевнені у даті виробництва, замочіть промите пшоно у гарячій воді хвилин на 5-10 або просто обдайте окропом. Так ви позбавитеся можливої гіркоти.
Як зварити правильно пшоняну кашу?
Всипте крупу в каструлю і залийте холодною водою чи молоком. Якщо готуєте кашу на суміші, то спочатку влийте воду – молоко знадобиться пізніше. Помішуючи, доведіть рідину до кипіння. Зменшіть вогонь до слабкого та варіть 20–30 хвилин до загусання.