Процес виробництва м'яса в пробірці включає в себе отримання стовбурових клітин з м'язів тварин та застосування білка, який дозволяє клітинам виростати у великі шматки м'яса. Отримання вихідних клітин від тварин потрібно лише один раз, надалі вони вже не потрібні – схожі на виробництво йогуртових культур.
Як вирощують м'ясо у пробірці?
Як "вирощують" м'ясо з пробірки? Коров'ячі стовбурові клітини включають у так звані "біочорнила", які потім поміщають у 3D-принтер для виробництва стейку. Потім стейк дозріває в інкубаторі, в якому стовбурові клітини диференціюються жирові та м'язові. На черзі – лінійки зі свинини та курки.
Як виростити штучне м'ясо?
Різниця лише в тому, що для готового продукту не потрібно вирощувати корів чи свиней. Щоб створити штучне м'ясо, у тварини під місцевою анестезією беруть шматочок м'яза. З нього виділяють стовбурові клітини, які поміщають у біореактор з живильним середовищем..