Як зробити в'ялену ікру?
Технологія виготовлення в'яленої ікри проста. Рибу обробляють, виймають цілий непошкоджений ястик з ікрою, злегка розминають, солять та відправляють під прес. Через деякий час його виймають і в'ялять у природних умовах у добре провітрюваному місці. У процесі посолу, а потім і в'ялення відбувається дозрівання ікри.
Як засолити червону ікру в Ястиках?
Ікорні Ястики спочатку промиваємо (розкриваємо) у холодному розсолі, акуратно відокремлюючи ікринки руками. Потім зливаємо розсіл через сито. Для гарячого тузлука у воду (1 л) додаємо сіль (50 г) та нагріваємо до 60С. Опускаємо промиту ікру у гарячий розсіл, швидко, щоб пройшов процес пастеризації ікриале вона не зварилася.