Розчини налийте у пробірки приблизно наполовину. Потім додайте трохи розчину лугу – їдкого натру або пральної соди (розчин соди бажано прокип'ятити та остудити). Нарешті додайте блакитного розчину мідного купоросу. Якщо у випробуваному відварі дійсно є білок, то забарвлення відразу стане фіолетовим.
Як отримати 100 г білка на день?
Рослинний білок (у 100 г продукту) Соєві продукти: 30–50 г (Тофу, соєве м'ясо, соєве молоко). Горіхи: 10-20 г (Пекан в середньому містить 10 г білка на 100 г продукту, кешью – близько 13 г, кедрові, лісові та волоські горіхи – 15 г, мигдаль та фісташки – до 22 г, арахіс – 23–26 г).
Що буде, якщо змішати білок з водою?
При дії води у присутності кислоти чи ферментів білки піддаються гідролізу. Внаслідок розщеплення білкових молекул водою утворюється суміш амінокислот. Такий процес відбувається в органах травлення під час перетравлення білкової їжі.