У каструлю зсипаємо цукор, заливаємо водою у співвідношенні 3:1 (цукор: Вода). Додаємо крапельку столового оцту. І харчовий барвник, якщо хочемо кольорову цукрову вату. На помірному вогні все розігріваємо, постійно розмішуючи суміш.
Як із цукру виходить цукрова вата?
Приготується з розтопленого цукру, що виливається крізь сито на холодний металевий барабан, що швидко обертається, або конус. У процесі приготування утворюються тонкі нитки, які збираються в грудку. Якщо цукровий сироп підфарбовується харчовими барвниками, то солодка «цукрова вата» набуває кольору.
Чи можна робити цукрову вату із звичайного цукру?
Солодка вата – улюблені ласощі не тільки для дітей. Солодка вата робиться із звичайного цукрового піску. Цукор кристалізується за рахунок обробки гарячим повітрям.