Як зовні відрізнити сьомгу від форелі?

0 Comments 21:22

М'ясо форелі завжди червоне на відміну від сьомги. Вона втрачає колір при термообробці та заморожуванні. Заморожена червона риба світлішає через сильне охолодження. Відрізнити філе червоної риби можна за кольором: у форелі – червоний або червоно-жовтогарячий, у сьомги – світло рожевий ближче до помаранчевого.

У форелі світліший відтінок шкіри, з рожевим відливом на боках; іноді з перламутровою смугою вздовж тушки, а спинка зелена, іноді майже чорна. Сьомга ж має сірий колір у чорних цятках, сріблясту луску і світліше, ніж у форелі, черевце.

Натуральна червона риба має блідо-рожево-сірий колір м'яса, саме м'ясо обов'язково напівпрозоре. Але барвники – це ще півбіди. На рибних фермах сьомгу годують спеціальними гормональними кормами. За таких умов риба моментально набирає кілограми.

Різниця між смаком форелі і сьомги невелика. Сьомга більш жирна та соковита, форель – Суха. А ось різниця між смаком дикого лосося та магазинного велика. Дикий лосось дуже смачний, але у продажу зустрічається дуже рідко.

Related Post

Як інакше називають манти?Як інакше називають манти?

Російська назва страви "манти" – запозичення з тюркських мов. Найближчий аналог мант – монгольська національна страва «бууз», що готують так само, як манти. Слово манти, запозичене російською мовою з тюркських,

Як марганцівка очищає воду?Як марганцівка очищає воду?

Туристи кип'ятять на багатті воду, кинувши в неї кілька кристаликів марганцівки. Бактерицидний ефект ґрунтується на високих окисних властивостях перманганату калію. Щоб знезаразити воду марганцівкою, потрібно додати кілька кристаликів на 3-4