Смак молока залежить від годівлі, змісту, віку, клімату, а чи не лише від породи. Плюс смак це суб'єктивно, у кожного він свій. Тож це не свідчення породності чи чистокровності. Порідність можна визначити на 90% за зовнішніми ознаками.
Чому молоко гірчить? Найпоширеніша причина – окислення молочного жиру. Ця проблема зустрічається і у корів, але найбільш схильна до прогоркання саме козяче молоко. Усьому виною капронові кислоти (остання названа на честь кози – лат.
Особливості козячого молока Хімічний склад та властивості молока кіз близькі до складу та властивостей коров'ячого молокапроте воно відрізняється більш високою кількістю протеїну, жиру і кальцію; містить багато каротину, і тому має блідо-жовту фарбування.