Як заварювати шипшину, щоб зберегти вітамін С?

0 Comments 01:27

Достатньо залити 10 подрібнених ягідок 200 мл окропу, потримати на вогні 3 хвилини, настояти під кришкою 15 хвилин і процідити. Але і цей спосіб не найкращий. Найбільше вітамінів збережеться у відварі, якщо приготувати його на водяній бані.Aug 13, 2020

На водяній бані найкраще заварюється дрібно порізаний шипшина. Для цього подрібнені плоди заливають окропом із розрахунку 2 столові ложки на склянку води та тримають під кришкою на водяній бані 15-20 хвилин. Після шипшини необхідно дати настоятися 30-40 хвилин, потім процідити – і можна пити.

Залийте шипшина гарячою водою, але не окропом. Закрийте термос і дайте настоятися ягодам. Цілим плодам для цього знадобиться 8-10 годин, а подрібненим вистачить 2 години, але можна залишити і довше. Цілі ягоди можна заварити повторно один і навіть двічі, якщо вони досить великі та м'ясисті.

Важливо пам'ятати, що у 15 ягідках шипшини міститься добова норма вітаміну С та перевищувати її не варто. Тому, з метою профілактики достатньо вживати по півсклянки відвару 3 рази на деньякщо лікарем не рекомендовано інше.

Related Post

Як зробити домен у домашній мережіЯк зробити домен у домашній мережі

Як підключитися до домену локальної мережі? На вкладці "Ім'я комп'ютера" натисніть кнопку "Змінити". У розділі "Член" натисніть "Домен", введіть ім'я домену, до якого потрібно приєднатися комп'ютер, і натисніть кнопку "ОК".

Як дістатися Аланія?Як дістатися Аланія?

Туристи з Росії, які купують тури в Аланію, прилітають чартерами до аеропорту Анталії. Переліт із Москви до Анталії триває приблизно 3,5 години. Там мандрівників зустрічають туроператори і далі автобусами везуть