Щоб приготувати цілющий настій, необхідно виконати такі дії:
- взяти ½ склянки родзинок та ретельно промити;
- додати кип'ячену воду (кімнатної температури);
- приготовлена суміш має наполягати протягом доби;
- натще вранці випивати рідину і з'їдати весь родзинки.
Тому родзинки краще заварювати у термосі. У літровий термос треба засипати в нього промитий родзинки з розрахунку 1 столова ложка на склянку окропу. На літр води виходить 4-5 столових ложок ягід. Відвару треба дати настоятися хоча б півгодини, після чого його можна вживати.
Як приймати відвар. Приймати його потрібно 10 днів уранці, натще. Пити відвар потрібно теплим. Налийте півсклянки відвару і поставте склянку в миску із гарячою водою. Він дуже швидко стане теплим.