Промийте чайник, залийте його чистою водою та залиште на ніч. Помістіть чайник у велику каструлю, залийте водою і поставте на вогонь. Після закипання води «варіть» чайник 30 хвилин. Заваріть чай у чайнику та вилийте його в порожню каструлю.Aug 27, 2018
Майте це на увазі і не кладіть занадто велику кількість заварювання в чайник. Дотримуйтесь норм: у середньому необхідно заварювати чай з розрахунку – 1 чайна ложка = 1 чашка чаю. Не заварюйте чай окропом! Окріп псує чай і робить напій "жорстким" та не ароматним.
Наповніть, зачекайте секунд 15 – чайник зігріється, вилийте воду і закладайте чай. Друге заливання окропом – промивання чаю, – води наливаємо стільки, щоб вона накрила чай. Не більше – щоб чай не став заварюватись. Адже чим більше води, тим більше часу піде на його злив, отже, тим довше наполягатиме чай.
Поставте чайник на долоню і легенько постукайте по корпусу чайника. Так ви зможете оцінити якість використаної глини. Якщо звук дуже глухий чи різкий, це не є гарною ознакою, втім, це визначити доволі важко. Зовнішній вигляд чайника має бути гармонійним та закінченим.