Велика обла велиться на вішалах 17-30 діб, дрібна – 13-15 діб. Дрібну рибу в'ялять розсипом на настилах або сітках завтовшки в один шар риби протягом 2-7 діб. Вихід готової продукції становить 45%.
Дістаємо засолену рибу і добре промиваємо під проточною водою. Замочуємо рибу в холодній воді, щоб вийшла зайва сіль з поверхні і просолення була рівномірна. Вимочуємо дві-три години, двічі змінюючи воду. Ще раз промиваємо рибу і вішаємо сушитися.
Зсередини рибу рясно посипають сіллю. Тушки риб укладають рядами в дерев'яну шухляду, так щоб черевці були спрямовані вгору, і зверху на луску теж підсипають солі. Ящик ставлять у яму, викопану в прохолодному місці, зверху накривають поліетиленовою плівкою. Залежно від величини риби посол триває від 3 до 7 діб.