Для засолювання риби використовується кухонна сіль великого чи середнього помелу. Краще не брати дрібну сіль, тим більше «Екстру»: вона роз'їдає ніжне м'ясо риби. Те саме стосується будь-яких видів йодованої солі.
Закрити кришкою та залишити на 1 годину при кімнатній температурі. Через годину розсол злити, рибу не промивати. М'якуш нарізати скибочками, зрізаючи зі шкіри гострим ножем. За бажанням можна нарізати шматочки разом із шкірою.
Процес посолу займає щонайменше 12 годин, але найкращий результат буде за добу. Якщо тримати рибу під сіллю довше, швидше за все, вона вийде пересоленою. Сіль, до речі, краще використовувати велику: дрібна кухонна швидше годиться на столі, щоб довести до смаку готову страву.