Натираємо індичку ароматним маслом з усіх боків і заганяємо його під шкіру, щоб грудинка просочилася ароматом. Всередину тушки закладаємо цибулю і лимон, додаємо кілька гілочок шавлії і розмарину. Зв'язуємо ноги, крила заводимо за спину, щоб не горіли. Накриваємо фольгою та запікаємо при температурі 180°C.6 Dec 2020
Випікайте індичку в духовці 3:00 при температурі 180°C. Перевірте готовність індички. Для цього проткніть індичкуякщо випливає світлий сік, значить вона готова, якщо сік рожевий, потрібно ще потримати в духовці. Або перевірте готовність за допомогою термометра, температура всередині індички повинна бути не менше 75 °C.
Як приготувати індичку Запікати м'ясо слід при температурі 220 градусів приблизно 40-60 хвилин, залежно від товщини і величини шматка.
Почніть запікати індичку при температурі 250°С, запікайте її так протягом перших 20 хвилин. Потім зменште температуру до 200° та запікайте індичку з розрахунку її ваги по 15 хвилин на кожні півкіло птаха. Потім зменште температуру до 170° та запікайте індичку до готовності ще 20-30 хвилин.