Помістити баночку з ікрою в морозильну камеру за температури -18 градусів. Розморожувати ікру потрібно лише в холодильнику, де вона поступово відтаватиме.!
Це можливо, якщо дотримуватися всіх правил заморожування та розморожування ікри, інакше замість улюбленого делікатесу ви отримаєте непридатний для вживання продукт. Якщо зробити все правильно, то ікра може зберігатися майже рік і зберігати свій смак та корисні властивості, які в ній так цінуються.
Розморожувати ікру потрібно на нижній полиці холодильника у закритій упаковці. Таким чином, вам вдасться уникнути різкого перепаду температури, який може негативно позначитися на якості продукту, і зберегти вражаючі початкові смакові якості та форму.
Для заморожування підходить лише свіжий продукт, не варто заморожувати розчавлені або втратили щільність ікринки. Покупну вагову ікру горбуші бажано заморозити якомога швидше, пізніше доби з купівлі. Ікру складають у чисту висушену ємність, додають олію без аромату.