Мінімум 45 градусів, а краще 55-60. Тоді ефект від замочування буде максимальним. 1 л гарячої води (температура 45-60 С). Час замочування – 30 хвилин.07-May-2019
Замочування цибулі у соді допомагає отримати добрий урожай, зменшити стрілкування та не допустити появи інфекцій. Метод чудово використовується для підготовки осінніх посівів та знезараження овочевої культури в період весняної посадки.
Обробка посівного цибулі від хвороб та шкідників
- на дві години поміщаємо сівалку у звичайну воду кімнатної температури;
- у 10 літрах теплої води розчиняємо 6 столових ложок солі;
- на 3-4 години залишаємо цибульку в солоній воді;
- промиваємо цибуля від солі у кількох водах;
- злегка підсушуємо та саджаємо.
Універсальний спосіб обробки сівби – замочити цибулю у солі перед посадкою. На 2 л теплої води беруть 2 столові ложки солі. Деякі городники радять приготувати більш концентрований розчин: 1 кг солі на 5 л води. Підготовлений, обрізаний з верхівки цибуля залишають у розчині на 2-4 години.