Як заквасити молоко бактеріями?

0 Comments 07:24

У кип'ятіння та охолоджене до температури 32±2оЗ молоко (1-2 літри) внести закваску пропіоновокислих бактерій "Пропіонікс" 1 флакон. Суміш перемішати та перелити в термос для сквашування. Після утворення згустку через 12±2 години готовий продукт слід охолодити (т.

У молоко заносяться бактерії з розрахунку: на 1л молока – 10 мл закваски. Перемішується. Місткість для заквашування накривається кришкою та залишається при температурі 37 градусів до дозрівання (нормальна температура для зростання бактерій). У домашніх умовах можна залишити кефір поруч із батареєю.

Кип'ячене молоко слід охолодити до 38-40 °С. В окремій ємності змішайте 200 г сметани та 100 мл молока до однорідності. Потім розбавте в решті молоці, накрийте кришкою та укутайте на ніч. Якщо рецепт виконаний правильно, то наступного дня ви отримаєте загуслу молочну масу з сироваткою, що відокремилася.

Отримати найпростішу простоквашу легко: нагріти молокопоставити його в тепле місце і додати трохи сметани (їдальня ложка на літр молока), якщо немає сметани – можна заквасити молоко за допомогою скибочки чорного хліба. Простокваша буде готова вже за пару-трійку годин.

Related Post

Як швидко розгойдувати молочний зуб у дитиниЯк швидко розгойдувати молочний зуб у дитини

Як швидко розхитати молочний зуб Порадьте посилити силу натиску щітки під час чищення зубів. Зазвичай, цих дій достатньо, щоб зуб випав природним шляхом без болю. Іноді молочному зубу потрібно допомогти.

Навіщо було збудовано піраміди?Навіщо було збудовано піраміди?

Більшість пірамід була побудована як усипальниць для фараонів Стародавнього та Середнього царств. Найдавніші з відомих пірамід знаходяться у Саккарі. н. «Великих» пірамід – суцільну з вапняку із застосуванням граніту; в