У пляшці зі справжнім ігристим тиск утричі вищий, ніж у автомобільній шині. Через це під час відкорковування і є ефект вибуху. А от по бульбашках, які з'являються після вибуху, визначають автентичність напою. "Якщо штучно газифікується, то бульбашки більші.Dec 28, 2015
Гра бульбашок має тривати тривалий час. Вважається, що у келиху хорошого шампанського бульбашки утворюються протягом 10-20 годин після відкорковування пляшки. Якщо бульбашки швидко скінчилися, є підозра на штучну газацію.
Зверніть увагу на матеріал пробки Краще вибирати пляшки натуральними (корковими пробками), вони, на відміну від пластикових, краще зберігають смак і насиченість. шампанського. Уважно прочитайте склад – в гарною шампанською не повинно бути барвників, ароматизаторів і будь-яких добавок.
У стандартній пляшку шампанського (0,75 л) міститься близько 100 мільйонів бульбашок.